Przepis na sałatkę...
Przepis:
10 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach
6 nie za dużych dobrych kiszonych ogórków
3 nie za duże cebule
1 pęczek zielonego koperku
Sos-
6 pełnych, dużych łyżek majonezu
6 dużych łyżek oliwy
2 duże łyżki musztardy
1 ząbek czosnku zgnieciony praską
Ziemniaki pokroić w dużą kostkę, ogórki pokroić na cztery części i w cieniutkie plasterki. Cebulę pokroić na cztery części w cieniutkie piórka, koperek posiekać.
Wymieszać wszystkie składniki, doprawić czarnym pieprzem, solą i sosem.
Najlepsza jest następnego dnia, dosmakować według uznania.
Sałatkę mamy zrobić podwójnie, z podwójnej ilości składników.
Ciasta i sałatki będzie można przynosić do sali parafialnej przez całą niedzielę.